CAVE! voor Verloskundigen 28-11-2019

CAVE! voor Verloskundigen 28-11-2019
7 deelnemers
Programma

Na inschrijving krijgt u 3 weken van tevoren een e-mail met instructies voor onze e-learning module, de routebeschrijving en de deelnemerslijst.

De cursusdag in het klooster begint om 9.00 uur. Na een korte inleiding met de CAVE basisprincipes en mogelijkheid tot extra vragen/verduidelijking van de onderwerpen uit de e-learning module, begint u gelijk met de training.

Hierbij trainen we, in een thuisbevalling omgeving, met de verschillende tools de acute verloskunde situatie heel systematisch op te lossen. Communicatie (ook met de 2e lijn) en teamwork (cliënt en partner en kraamverzorgende) is hierbij een belangrijk aandachtspunt. De cursus wordt gegeven met cliënten die echt bevallen. Er wordt gebruik gemaakt van video feedback. De trainer is een gynaecoloog.

Daarnaast wordt  in een vaardighedencarrousel de reanimatie van de volwassene met AED, babyreanimatie, infuusprikken, blaasvullen bij de uitgezakte navelstreng, schouderdystocie, stuitbevalling en overdragen volgens de ISBARR methodiek geoefend. De trainer is een verloskundige of gespecialiseerd verpleegkundige.

De babyreanimatie voldoet aan de jaarlijkse trainings eis van de KNOV.

Kosten

De kosten per deelnemer bedragen 395,00 euro voor de hele dag, inclusief lunch, e-learning module, syllabus èn een klapper met geplastificeerde schema’s ‘Acute Verloskunde’.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd door de KNOV voor 10 uur.

CAvH 7 uur

Aanvang

Ontvangst vanaf 8.30 uur. De cursus start om 9.00 uur. De dag wordt besloten om 17.30 uur.

€395,00