Over ons

CAVE!

Cursus Acute VErloskunde werd opgericht in 2007

Nadat Barbara Havenith en Jacobien van der Ploeg de MOET (managing obstetric emergencies and trauma) training hadden gevolgd, begonnen zij al in 2005 met de eerste basiscursussen acute verloskunde. In eerste instantie werden de O-verpleegkundigen van het Maasziekenhuis geschoold en de verloskundigen eerste lijn uit de regio rond Boxmeer.

Vanaf 2007 werden de cursussen aan 1e lijns verloskundigen en huisartsen uit het hele land gegeven. Hiervoor werd een trainingscentrum in Boxmeer opgezet. Tot nu toe hebben ongeveer 2400 cursisten 1 of meerdere keren aan een cursus deelgenomen.

Verloop

Van 2011 tot 2014

In 2011 is CAVE met MedSim in Eindhoven gaan samenwerken. MedSim was vooral gericht op training verloskundige teams in de tweede lijn. In samenwerking met Prof. Dr. Guid Oei heeft CAVE ook een cursus voor Verloskundige Samenwerkingsverbanden ontwikkeld. 20% van de Nederlandse VSV’s heeft deze scholingsdag met de focus op communicatie, overdracht en samenwerking tijdens acute verloskundige situaties reeds gevolg.

In 2014 heeft CAVE besloten om de samenwerking met MedSim te stoppen. De cursus wordt weer in Boxmeer gegeven. Hierbij werd de CAVE cursus aangepast met een e-learning module zodat tijdens de cursusdag nog meer tijd voor training overblijft. De VSV cursus wordt op locatie aangeboden.

CAVE! vandaag

2015 tot heden

Sinds 2015 is er ook een CAVE training voor kraamverzorgenden.  Hiervoor is een syllabus speciaal voor de kraamverzorgende gemaakt en ook een eigen e-learning module. Door de professionalisering van de kraamverzorgende past deze cursus goed in het accreditatie hun systeem.

Begin 2017 is CAVE gaan samenwerken met EMB-Opleidingen te Lelystad. Zij verzorgen voor CAVE de trainingen voor kraamverzorgsters en verloskundigen in noordelijk Nederland.

Onze team

De trainers van CAVE!

Cijfers

0 Aantal CAVE! cursussen
0 Verloskundigen
0 Kraamverzorgenden
0 Opleidingen per jaar

Laatste Nieuws

Partners